Art.nr 720110

Förbränningstoalett El-dorado Plus

El-dorado Plus är en förbränningstoalett för dig med 230V i stugan, men utan vatten och avlopp. Förbränningstoaletten är ytterst driftsäker och hygienisk, har hög kapacitet och enkel tömning med enbart aska som slutprodukt. Ett tryck på pedalen gör att påsen släpps ner i brännkammaren och ett tryck på knappen startar förbränningen.
24 990,-
Köp produkt Click & collect

I lager

Lägg till i jämförelse
Beskrivning
  • Enkel att installera
  • Manuell "spolning" och start av förbränning med ett knapptryck
  • Hygienisk och användarvänlig
  • Inget avlopp
  • Enkel tömning,bara aska som slutprodukt
  • Enkelt underhåll, mekaniska lösningar
  • ”Click and release” teknologi på många huvudkomponenter
  • Sluten förbränningskammare, energieffektivt
  • Semko-godkänd


Komfort i stugan
Med El-dorado förbränningstoalett kan du få närmast samma komfort som hemma även om stugan ligger långt från vatten och avlopp. Toaletten förbränner avfallet till miljövänlig aska med hjälp av hög värme. El-dorado är mycket lämplig till svenska stugor, fritidshus och andra bostäder där man har tillgång till ström men där anslutning för vatten och avlopp saknas. Asklådan töms efter ca en veckas användning. 

 

Driftsäkerhet och pålitlighet
Många stugor i Sverige ligger långt från allfartsvägarna. Driftsäkerhet, kvalitet och enkel service är bland toalettens stora fördelar.

Driftsäkerhet: Toaletten fungerar i alla temperatureroch kommer inte att lämna dig i sticket när det verkligen gäller! Elektriska komponenter är minimerade till vad som är absolut nödvändigt för att upprätthålla en god funktion.

Kvalitet: Toaletten är producerad i galvaniserat stål. Värmeelement och andra komponenter är av yppersta kvalitet vilket gör att du kommer att ha glädje av toaletten i många år. Toaletten är brandsäker, IPX4 (stänkskyddad), Semko-, Nemko och Fimko-godkänd.

Service: Enstaka komponenter måste med tiden bytas ut, men för att slippa att släpa med sig hela toaletten från stugan är många komponenter av s.k. "click and release" typ vilket gör service och underhåll mycket enklare.

 

Funktion
El-dorado Plus har en manuell, mekanisk "spolningsfunktion"; ett tryck på pedalen på toalettens sida får avfallet att falla ned i förbränningskammaren och tryck sedan på knappen på toppen av toaletten för att starta förbränningen.
El-dorado Plus har en eko-funktion som gör att förbränningstiden kan beräknas automatiskt baserat på antalet på varandra följande besök. I praktiken innebär detta att om toaletten får många besök i följd, kommer bränntiden att optimeras och avfallet förbränns. Förbränningen drivs av ett termostatstyrt värmeelement. Förbränningstiden är vanligtvis ca. 90 min och toaletten kan användas säkert medan förbränningen pågår.
 

Innehåller: Toalett, ett paket med toalettpåsar (50 st) och skruvar för att fästa toaletten.

Teknisk data
Höjd (cm): 58
Djup (cm): 69
Bredd (cm): 40
Vikt (kg): 33
Material: Galvaniserat stål
Sitthöjd: 54 cm
Spänning: 230V
Effekt: 2300W max
Garanti: 5 år (slitagedelar 2 år)
Startfunktion: Pedal och knapp
Varumärke: Sunwind