Art.nr 720108

Förbränningstoalett El-dorado PRO

Få full hemmakomfort i stugan med El-dorado Pro förbränningstoalett! El-dorado Pro är en förbränningstoalett för dig med 230V i stugan, men utan vatten och avlopp. El-dorado Pro har automatisk "spolning" och är tillverkad i högsta kvalitet, med enastående driftsäkerhet och användarvänlighet, hög kapacitet och är en ytterst hygienisk toalettlösning med enbart aska som slutprodukt.
Sunwind Deal
26 990,-
Köp produkt Click & collect

Slut i webblager Förväntas in: 17.04.2024

Lägg till i jämförelse
Beskrivning
  • Enkel att installera
  • Automatisk "spolning"
  • Hygienisk och användarvänlig
  • Inget avlopp
  • Enkel tömning,bara aska som slutprodukt
  • Enkelt underhåll, mekaniska lösningar
  • ”Click and release” teknologi på många huvudkomponenter
  • Sluten förbränningskammare, energieffektivt
  • Semko-godkänd


Komfort i stugan
Med El-dorado förbränningstoalett kan du få närmast samma komfort som hemma även om stugan ligger långt från vatten och avlopp. Toaletten förbränner avfallet till miljövänlig aska med hjälp av hög värme. El-dorado är mycket lämplig till svenska stugor, fritidshus och andra bostäder där man har tillgång till ström men där anslutning för vatten och avlopp saknas. Asklådan töms efter ca en veckas användning. 

 

Driftsäkerhet och pålitlighet
Många stugor i Sverige ligger långt från allfartsvägarna. Driftsäkerhet, kvalitet och enkel service är bland toalettens stora fördelar.

Driftsäkerhet: Toaletten fungerar i alla temperatureroch kommer inte att lämna dig i sticket när det verkligen gäller! Elektriska komponenter är minimerade till vad som är absolut nödvändigt för att upprätthålla en god funktion.

Kvalitet: Toaletten är producerad i allra bästa rostfria stålkvalitet. Värmeelement och andra komponenter är av yppersta kvalitet vilket gör att du kommer att ha glädje av toaletten i många år. Toaletten är brandsäker, IPX4 (stänkskyddad), Semko-, Nemko och Fimko-godkänd.

Service: Enstaka komponenter måste med tiden bytas ut, men för att slippa att släpa med sig hela toaletten från stugan är många komponenter av s.k. "click and release" typ vilket gör service och underhåll mycket enklare.

Funktion
En påse skall alltid placeras i toaletten direkt innan användning för att säkerställa att avfallet faller ner i förbränningskammaren. Tryck på knappen efter toalettbesöket och förbränningen kommer att starta. Avfallet försvinner automatiskt ner i förbränningskammaren när man startar en förbränning med tryckknappen på toppen av toaletten. Tömning av asklådan görs enkelt i framkant av toaletten. 
 
Förbränningen drivs av ett termostatstyrt värmeelement på 1800 watt. En förbränning tar ca 90 minuter. Efter förbränning kommer värmeelementet stängas av och kylfläkten att gå tills toaletten är nedkyld. Själva förbränningen sker i en sluten kammare något som gör denna toalett till en av marknadens mest energieffektiva. 
 

Innehåller: Toalett, ett paket med toalettpåsar (50 st) och skruvar för att fästa toaletten.

Teknisk data
Höjd (cm): 58
Djup (cm): 69
Bredd (cm): 40
Vikt (kg): 33
Material: Rostfritt stål (SS304)
Sitthöjd: 54 cm
Spänning: 230V
Effekt: 2300W max
Garanti: 5 år (slitagedelar 2 år)
Varumärke: Sunwind