Värmekomfort i stugan

21. november 2018

Oavsett om du behöver en kamin för snabb uppvärmning av stugan när du kommer fram, eller en produkt som ser till att du kommer till en redan uppvärmd stuga kan Sunwind hjälpa dig.

Sunwind levererar värmeprodukter som täcker många olika individuella behov, i olika prisklasser. Vi levererar fjärrstyrningar som gör att du enkelt kan "ringa stugan varm" hemifrån. Vi har enklare fotogen eller gasoldrivna kaminer som kan hjälpa dig med snabb uppvärmning när du är i stugan. Och inte minst levererar vi toppmodellen Wallas dieselkamin med möjlighet för fjärrstyrning hemifrån Om du tycker att valet är svårt, bör du först definiera dina behov. Använd sedan tabellen nedan för att ta reda på vad som passar dig bäst.

En viktig del av komforten i stugan är värmelösningen.
De lösningar vi erbjuder är allt från ett komplett värmesystem till tillfälliga stödlösningar, och även en ventilationslösning som väsentligt förbättrar värmekomforten. Njut av att komma fram till en uppvärmd stuga!

Ett ständigt problem med stugor som inte kontinuerligt värms upp är att rå och fuktig luft bildas. Det kan ta dagar att få varmt och torrt i stugan. En solvärmepanel löser detta problem. Så snart solen skiner, börjar en integrerad fläkt att blåsa uppvärmd, torr luft in i stugan. Luften blir torrare, varmare, fräschare och fukt och kondens försvinner. Läs mer om solvärmepaneler under produktsidorna.
Om du bara vill ha en fristående värmekamin som ska användas när du är i stugan är en infrakamin (gasol), Mini Flame (gasol) Sunflame (gasol) eller Ruby (fotogen) det du behöver. Gasolkaminer är mest lämpliga för snabb uppvärmning, eftersom de uppnår en maximal temperatur på bara några minuter. Kaminerna är billiga att köpa, men något dyrare att använda jämfört med fotogen. Det är praktiskt taget inget underhåll (det finns ingen veke), men gasolslang och regulator måste bytas efter några år. Fotogenkaminer är bättre anpassade till längre perioder av ytterligare uppvärmning, men de är precis lika snabba att värma med som gasol. Observera också att det finns olika kvaliteter av fotogen: Normal fotogen, renad fotogen, äkta lampolja , och kemiskt framställd lampolja. Pris och kvalitet på dessa är väldigt olika, så se till att kontrollerar vilken typ fotogen som du kan använda innan du beräknar driftskostnaden. Kom ihåg att alla fristående kaminer förbrukar syre från rummet, de skall inte användas i sovrum eller när du inte är i stugan.

Om du vill fjärrstyra värmen hemifrån har du ett enkelt val, Wallas dieselkamin.

Med en Wallas dieselkamin investerar du i ett komplett värmesystem som är enkelt att hantera och dessutom kan styras från din mobil eller dator. Wallas kaminen kan vara i drift vare sig du är i stugan eller inte. Den är fast monterad och mycket säker. Den förbrukar inget syre i rummet och har en minimal strömförbrukning. Bränsletanken kan stå utanför stugan och brinntiden kan därmed bli så lång som man önskar.

 Fundera noga på dina behov och använd tabellen nedan för att hjälpa dig med valet av värmelösning - Lycka till!

Behovsdiagram

Egenskaper Värmekälla

 Möjlighet för fjärrstyrning

 Använder syre i rummett

 Avgaser ut i rummet

 Strömförbr. ampere

 Startström ampere

 Brinntid på full tank (timmar)

 Max effekt kW

 Strömförbr. per dygn (Ah)

Montering

Wallas med fjärrstyrning 4kW

Ja

Nej

Nej

0,4

8

75/ 437

4,0

9,6

Fastmonterad

Fotogenkamin 2,2 kW

Nej

Ja

Ja

13,7

2,2

Fritstående

Gasolkamin
4,2 kW

Nej

Ja

Ja

36,0

4,2

Fritstående


Tycker du denna artikel var nyttig? 

Dela detta: