Så ofta är Mika i stugan efter att ha köpt Wallas-värmaren

22. oktober 2018

Hör Mika Salminen från Finland berätta hur en Wallas-värmare har ökat komforten i stugan.


Wallas värmekamin är oerhört viktig för vår stuga, säger Mika Salminen.

10 mil från Åbo ligger ön Fiskö i skärgården. För tre år sedan installerade Mika Salminen en Wallasvärmare i stugan. Fjärrstyrningen till hans Wallas är Mika särskilt nöjd med, speciellt på vintern när vädret är extra tufft på Fiskö. Mer än tre timmar efter avgång från Åbo, och tre färjeturer senare ser vi öns hus i okra och robusta natur. Mika visar oss runt stugan där, värmaren installerades för tre år sedan.
- Stugan är väldigt viktig för oss, det är här vi slappnar av och kommer bort från vardagens stress. Förra året var vi i stugan 150 dagar, då vi kommer hit så ofta som möjligt hela året, förklarar Mika Salminen

Tuffa förhållanden - ett varmt rum
Stugan byggdes 2009. Inomhus kan temperaturen sjunka till -5°C vid kalla vinternätter. Tidigare måste Mika värma stugan med en vanlig vedeldad spis när han kom fram till stugan sent på kvällen, men nu kan Wallasvärmare fjärrstyras med ett enkelt SMS eller via appen.
- Om vi kom till stugan för en helg på vintern, var det helt enkelt för lite tid att värma upp stugan. Med fjärrkontrollen på vår Wallas kan jag värma upp stugan natten innan, eller på morgonen när jag ska åka dit, säger Mika.

Värt priset
Förutom Wallas-värmare har Mika Salminen tidigare köpt sol- och vindkraftsanläggning från Sunwind. Dessa producerar dock inte tillräckligt med ström för uppvärmning på vintern. För tre år sedan hittade Mika Salminen Wallas-värmaren på Sunwinds webbplats.
- Det har varit värt vartenda krona. Det hjälper verkligen, att vi kan sätta på värmaren dagen före ankomst. Dessutom kan vi fjärrkontrollera och slå på lamporna med samma fjärrstyrning, det är en stor fördel när vi kommer fram på en mörk kväll.

Enkel installation
Mika Salminens Wallas går på diesel och han installerade den själv. Han borrade ett hål i väggen, där avgaserna går ut.
- Den är lätt att installera och har bra instruktioner. Självklart, om du har tio tummar mitt i handen, är det möjligt att få den installerad om återförsäljaren erbjuder detta. Om du väljer att köra din Wallas på diesel eller fotogen, är upp till dig.

Mika Salminen har bara positiva saker att säga om Wallas värmekamin från Sunwind.
- För oss är kaminen viktig. Jag skulle absolut rekommendera den till andra. Den är tyst, luktfri och pålitlig. Vi har inte haft några problem med det. Wallas-kaminen är väldig viktig för oss, avslutar Mika Salminen.
 


Tycker du denna artikel var nyttig? 

Dela detta: