Så använder du grönsakspannan Betekorg

9 maj 2017

Grillmat ska vara snabbt och enkelt, men det finns ingen anledning att hoppa över grönsakerna av den anledningen! Skapa en läcker grillmåltid med grönsaker och skaldjur tillagade i grönsakspannan Betekorg.

Det finns få saker som är enklare än att slänga på några korvar och hamburgare på grillen under sommaren. Grillmat på vardagarna bör vara snabb och enkel, men snabb och enkel mat behöver inte vara ohälsosam och tråkig.

Grilla grönsaker

Grillade grönsaker är både enkelt och gott, och helt nödvändigt om man grillar hela sommaren. Som man fått lära sig så bör helst hälften av tallriken bestå av något hälsosamt grönt, och det gäller också när du grillar. Grönsaker blir snabbt klara på grillen och är mycket lätta att tillaga.

Våra topp tre grönsaker på grillen:

  • Brytbönor- i grillkorgen med lite olivolja och smör när de är färdiggrillade.
  • Aubergine- penslad med olivolja, grillad direkt på grillgallret.
  • Champinjoner- på grillspett, penslad med smör, dill och salt.
Perfekt resultat med grönsakspannan

En grönsakspanna, eller grillkorg, är precis vad du tänkte - en panna perfekt för tillagning av grönsaker på grillen. Men du kan också använda den över öppen eld, på gasplattan eller över bålpannan. Grönsakspannan Betekorg är tillverkad i robust stål, vilket gör att den tål hög värme och håller länge.

Vegetariska rätter på grillen

Grillning är kanske inte det man oftast förknippar med vegetarianer, men det håller på att förändras. Allt fler väljer en kost med mindre kött och mer grönsaker. Även om du är en äkta köttätare är det ändå viktigt att kunna tillaga mer än en perfekt biff, och en Betekorg är en perfekt genväg för en hungrig grönsaksätare vid bordet.

Stek, koka inte

En grönsakspanna utan hål hade i grunden varit en stekpanna, men Betekorgen har flera hål i sig för att säkerställa att du faktiskt grillar maten, inte kokar den. Du är därför garanterad den typiska grillsmaken på maten du lagar i grönsakspannan.

BBQ_grillmat_5.jpg

Scampi, potatis, chorizo...

Det är inte bara grönsaker du kan tillaga i din grillkorg. Återigen är det bara fantasin som sätter gränser: skaldjur är en säker favorit på grillen som både utökar grillmatrepertoaren och imponerar stort.

Scampi, citron, chorizo, potatis, schalottenlök och majskolvar (i mindre bitar) är en utmärkt start - det blir inte enklare än så här!

Majskolv med en twist

Blanda smör, finhackad koriander, en matsked limejuice och skal från en halv lime. Forma till en korv och linda in i plastfolie, och låt stelna i kylskåpet i minst 30 minuter.

Skär majskolvarna i 4-5 lika stora delar. Grilla majsen i grillkorgen.

Servera majskolvarna med lime-smöret - det blir inte enklare och godare än så!

Lätt att rengöra

Grillmat ska vara enkel och snabb, och minimal disk är den bästa bonusen. Grönsakspannan är lätt att rengöra tack vare en non-stick-beläggning som gör diskningen barnsligt lätt, men som också förhindrar att maten fastnar i pannan.