Grillad hälleflundra

31 maj 2020

Fisk på grillen behöver inte vara så svårt, ju enklare desto bättre. Ta fram läckra grillsmaker med detta recept på hälleflundra.

Grillad hälleflundra:

  • 800 g hälleflundra
  • 4 tsk salt
  • 4 msk olivolja
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • Citronpeppar
  • Färsk timjan

Så här gör du:

  1. Salta hälleflundran och låt vila i 15 minuter. Skölj av saltet och torka fisken. Pensla med ett tunt lager olivolja. Krydda med citronpeppar och andra valfria kryddor.
  2. Se till att grillen är riktigt varm. Lägg fisken på aluminiumfolie för ett perfekt resultat varje gång. Om du vill grilla direkt på gallret måste du se till att gjutjärnsgallret är minst 250 grader så att fisken inte fastnar.
  3. När du grillar direkt på gallret: stäng locket direkt och låt fisken grilla i 2 minuter innan du öppnar locket och vänder. Grilla i 2 minuter på andra sidan under stängt lock. Flytta sedan fisken på aluminiumfolie.
  4. Låt fisken nå en kärntemperatur på cirka 45 grader.
  5. Strö över färsk timjan och servera rykande het från grillen.

KBL_3792_FIX.jpeg

Grillad hälleflundra och grönsaker på gasolgrill Vilja