Art.nr 152251

Batteri Sunwind Lithium 50Ah 12V

Sunwind Litium 50 Ah är ett underhållsfritt LiFePo4 litiumbatteri med lång livslängd lämpligt för både professionell användning och för fritidsändamål.
6 990,-
Köp produkt Click & collect

I lager

Lägg till i jämförelse
Beskrivning

Sunwind Litium 50Ah är ett underhållsfritt LiFePo4 litiumbatteri med lång livslängd lämligt för både professionell användning och för fritidsändamål.

  • Snabb uppladdning
  • Mycket bra laddmottaglighet och låg självurladdning
  • Låg vikt - fördelaktigt i båt och husbil/husvagn
  • Underhållsfritt
  • Prisvärt litiumbatteri
  • Egen app som ansluts via Bluetooth
  • Integrerad BMS

Sunwind Litium 50Ah är konstruerat med cylindriska LiFePo4-celler, vilket ger en prisvärd konfiguration per amperetimme. Det är ett riktigt prisvärt batteri när man ser till förväntad livslängd och prestanda.

Batteriet har integrerad Bluetooth så att du kan läsa av batteriets spänning och se hur många ampere som går in/ut via appen i din smartphone.

Den integrerade BMS:en tar hand om alla säkerhetsaspekter i litiumbatteriet. Sunwind Litium 50Ah kan laddas som ett vanligt AGM-/fritidsbatteri.

Du kan seriekoppla upp till 4 st batterier, och parallellkoppla upp till 8 st.

Du kan nyttja mer av den lagrade energin i ett litiumbatteri än i traditionella blybatterier. Under vinterhalvåret kan skillnaden, på grund av spänningsfall, vara 50% högre strömuttag och på sommaren upp mot 30% mer ström. Det gör att du kan installera färre amperetimmar när du väljer ett litiumbatteri.

Tänk på att om batteriet ska användas mycket under vinterhalvåret och kommer placeras i ett ouppvärmt utrymme bör du välja modellen med inbyggd värme, då BMS:en begränsar laddningen om temperaturen understiger noll grader. Detta är en generell begränsning som gäller alla motsvarande litiumbatterier på marknaden. För att kunna ta emot laddning krävs plusgrader. Om du t.ex har batteriet i en husbil, båt eller en stuga som används sommartid kommer detta inte vara ett problem.

Teknisk data
Höjd (cm): 18
Djup (cm): 16
Bredd (cm): 25
Vikt (kg): 7,14
Kapacitet C20: 50 Ah
Kapacitet C100: 50 Ah
IP-klass: IP56
Värme: Nej
Batterityp: Litium
Cyklisk livslängd: 2200 cykler till 100% (med 80% restkapacitet)
Bluetooth: Ja
Rekommenderad storlek på laddare: 25A
Varumärke: Sunwind