Solcellspaket för off-grid

13 april 2022

När ditt fritidshus saknar nätanslutning men du ändå vill kunna njuta av den bekvämlighet som el erbjuder. - Här presenterar vi tre av våra bästsäljande solcellspaket:

Basic 100W

Lämplig för den mindre stugan, gäststugan eller boden där du behöver grundläggande el för belysning och mindre elkrävande utrustning.

Detta är ett enklare solcellspaket för det mindre fritidshuset eller gäststugan som inte används regelbundet men där du över helgen eller under någon vecka på sommaren önskar de mest grundläggande behoven av 12V-utrustning som belysning, tv, radio, dator, laddning av mobiltelefon och andra uppladdningsbara apparater.

Bild1.png


Basic 200W

Ett populärt 12V-paket som passar utmärkt i stugan som främst används under sommarhalvåret.

Driver belysning, laddning av telefon och dator, drift av en 12V vattenpump och tv. Här finns även utrymme för exempelvis ett 12V kylskåp eller liknande. Och får du gäster behöver du inte oroa dig för det tillfälligt utökade energibehovet. Kompletterat med en omformare kan du även driva 230V-utrustningar som dammsugare, mikrovågsugn, hemelektronik med mera. Vid behov kan du bygga på med ytterligare solpaneler. Om anläggningen också skall användas tidvis under vinterhalvåret rekommenderar vi att du kompletterar med ett elverk och eller ett vindkraftverk.

Bild2.png


Kraftpaket Plus+ 2000

Med detta solcellspaket i stugan får du 230V-ström i vägguttagen och nästan samma bekvämlighet som hemma.

Med detta kraftpaket har du kapacitet för 230V-förbrukare i stugan som belysning, kylskåp och dator. Dessutom kan du dammsuga och se på tv, använda mikrovågsugn, använda tvättmaskin och diskmaskin, nyttja handmaskiner, sågklinga med mera. Ett kraftpaket kan dessutom leverera ström till ett pris som är mycket konkurrenskraftigt jämfört med att dra fram el till stugan.

Bild3.png

En liten vägvisare när du väljer solcellspaket

Hur mycket el behöver du?

Denna tabell är endast en indikation på vad du kan förvänta dig av de olika paketen med de tidsbegränsningar som angivits ovan för respektive paket. Notera att Basic 90W numera är Basic 100W.

Bild4.gif

Vi hjälper dig välja rätt solcellspaket

Fråga gärna oss eller din återförsäljare om du vill få hjälp med dimensionering. Vi behöver veta vilken utrusning du kommer nyttja kontinuerligt under vistelsen i stugan samt de apparater du tänker använda någon gång ibland. Berätta även hur ofta och hur länge du räknar med att vistas i stugan.

Dimensionera för framtiden

Är du sugen att kunna sitta i sommarhuset och jobba under perioder? Eller börjar pensionen närma sig och du tror du kommer spendera mer tid där? Ett bra tips är att alltid lägga till cirka 25 procent extra marginal. Dels finns det dagar när solen inte skiner. Dels kanske du skaffar mer utrustning med tiden. Dessutom så kanske du vill spendera mer tid där när du väl förbättrat komforten i stugan.