Laxspett på grillen med grillade grönsaker

31 maj 2020

Himmelskt goda grillspett med lax och grönsaker.

Ca 4 personer

Detta behöver du:

  • 800 g färsk lax
  • 4 paprikor, helst i olika färger
  • 12–15 körsbärstomater
  • 3 msk olivolja
  • 1 citron
  • Salt och peppar

Så här gör du:

  1. Skär laxen i tärningar och trä på grillspett. Pensla med lite olja, krydda med en nypa salt och peppar.
  2. Grilla paprikorna och körsbärstomaterna hela på indirekt värme. Avsluta på direkt värme för att få den grillade, lätt brända smaken. Var uppmärksam!
  3. Lägg spetten på det varma grillgallret. Vänd när de får färg, ca 1–2 min.
  4. Skär upp paprikan i stavar.
  5. Pressa citronsaften över laxen och servera spetten tillsammans med de grillade grönsakerna.