Svampsmörgås på grillen

31 maj 2020

Svampar tillagade i Kokegropen smakar extra gott, speciellt när den är självplockad.

Detta behöver du:
(4 portioner)

  • 4 skivor fullkornsbröd
  • 400 g champinjoner
  • 400 g kantareller
  • 200 g riven ost
  • 1 lök
  • 2 msk
  • 2 msk olja
  • Finhackad färsk timjan
  • 3 msk smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • En handfull persilja
  • Salt och peppar

Så här gör du:

  1. Dela alla champinjoner och kantareller på mitten, skär löken i skivor.
  2. Lägg löken i stekpannan och fräs på medelvärme tills löken är gyllene, ta bort från pannan.
  3. Smält 2 msk smör i stekpannan.
  4. Tillsätt finhackad vitlök, champinjoner och kantareller med salt och peppar efter smak. Låt sjuda i pannan tills svampen har fått en fin brun färg.
  5. Bre på smör på brödskivorna och lägg på grillgallret. Grilla i ett par minuter på varje sida, vänd och grilla på andra sidan. Låt dem vila på värmehyllan.
  6. Lägg tillbaka löken i pannan, stäng av gasen strax under stekpannan och stäng locket.
  7. Ordna smörgåsarna: toppa varje brödskiva med svamp och lök, strö riven ost över och garnera med persiljeblad.

Rekommenderade produkter: