Svampsmörgås på grillen

31 maj 2020

Svampar tillagade i Kokegropen smakar extra gott, speciellt när den är självplockad.

Detta behöver du:
(4 portioner)
4 skivor fullkornsbröd
400 g champinjoner
400 g kantareller
200 g riven ost
1 lök
2 msk
olja 2 msk
Finhackad färsk timjan
3 msk smör
2 vitlöksklyftor
En handfull persilja
Salt och peppar

Så här gör du:

  1. Dela alla champinjoner och kantareller på mitten, skär löken i skivor.
  2. Lägg löken i stekpannan och fräs på medelvärme tills löken är gyllene, ta bort från pannan.
  3. Smält 2 msk smör i stekpannan.
  4. Tillsätt finhackad vitlök, champinjoner och kantareller med salt och peppar efter smak. Låt sjuda i pannan tills svampen har fått en fin brun färg.
  5. Bre på smör på brödskivorna och lägg på grillgallret. Grilla i ett par minuter på varje sida, vänd och grilla på andra sidan. Låt dem vila på värmehyllan.
  6. Lägg tillbaka löken i pannan, stäng av gasen strax under stekpannan och stäng locket.
  7. Ordna smörgåsarna: toppa varje brödskiva med svamp och lök, strö riven ost över och garnera med persiljeblad.