Grillad Lindesnes-hummer med örtsmör

31 maj 2020

Grillad hummer är en klassiker och med riktigt gott örtsmör är det bäddat för både en enkel och lyxig grillmåltid.

Hummer, för 6 personer:
  • 6 st hummer
  • 3 l vatten
  • 300 g smör, rumsvarmt
  • 2 citroner
  • 3 msk torkad dragon
  • 2 nävar färsk kruspersilja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 50 g havssalt
  • Isvatten
  • Salt och peppar
Så här gör du:
  1. Koka upp vattnet i gjutjärnsgrytan i kokgropen. Tillsätt salt - vattnet ska vara lika salt som havet!
  2. Koka hummern i cirka 2 minuter. Kyl sedan i isvatten.
  3. Dela hummern på mitten på längden. Ta bort tarmen och påven.
  4. Krydda hummerköttet med peppar och salt.
  5. Blanda ihop smör, citronsaft, dragon, finhackade vitlöksklyftor och bred över hummerköttet på alla halvor.
  6. Grilla hummern med skalet nedåt i ca 15 minuter, tills hummerköttet är fast.
  7. Servera med gott, nybakat bröd och lite majonnäs.