Potatisvåffla med en norsk twist

31 maj 2020

Det finns lika många våffelrecept som året är långt - våfflan är en förvånansvärt mångsidig godbit. Byt ut några ingredienser och du kan bjuda på en matig lunch med dessa potatisvåfflor!

Varför inte prova på potatisvåfflor över bålpannan med vårt egna våffeljärn?

Potatisvåffla:
  • 300 g kokt kall potatis
  • 300 g vetemjöl
  • 3 1/3 dl mjölk
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 80 g smör
  • 2 1/3 dl kallt vatten
Så gör du:
  1. Blanda hälften av mjölet med mjölken. Låt blandningen vila i 1,5 timme.
  2. Smält smöret.
  3. Mosa potatisen väl.
  4. Blanda resten av mjölet tillsammans med bakpulvret.
  5. Blanda alla ingredienser (utom vattnet).
  6. Tillsätt det kalla vattnet precis innan gräddning - se till att vispa extra väl.
  7. Stek potatisvåfflorna i ett våffeljärn över elden eller bålpannan.

Tips! Smakar extra gott serverat med lite bacon, gräddfil, rödlök och sallad.

vaffeljern.jpg

Våffeljärn från Sunwind över bålpannan.