Få ett modernt och tidlöst badrum med en svart duschkabin

29 juni 2022

När du inreder ditt badrum står du inför ett viktigt val; Vilken atmosfär och vilket färgtema vill du satsa på? Med Sunwinds svarta duschkabin kan du anpassa ditt badrum och skapa exakt den atmosfär du önskar för ditt drömbadrum.

En svart duschkabin kan kombineras med många olika färgkombinationer. Välj det som du känner passar bäst till ditt hem och prova dig fram genom att skissa olika färgteman.

En svart duschkabin kan passa bra med vita väggar och trävita badrumsmöbler. Du kan också kombinera en svart duschkabin med ett badrum som har flera mörka väggar i olika nyanser av grått, grönt eller brunt. Ett mörkare badrumstema ger en sofistikerad och mystisk estetik och passar i både moderna och traditionella badrum.

Följ trender

Att följa trender kan göra din inredning stilfull och lockande för de flesta. Trots det kan vara riskabelt att följa trender eftersom de snabbt kan bli omoderna. Svart färg är dock tidlös och din svarta duschkabin kommer aldrig blir omodern.

Aurora_dusjkabinett_sort_Eventyrlig_oppussing (1).jpg

Förslag på färgkombinationer med svart duschkabin

Monokromatisk grå med svart duschkabin

Att välja endast en färg i badrummet kan skapa en avslappnad atmosfär, särskilt när det utförs på rätt sätt. Här rekommenderar vi att kombinera en svart duschkabin med olika nyanser av grått. Det innebär att du följer färgspektrumet från vitt till svart och nyttjar alla nyanser som ligger däremellan.

Svart färgtema

En populär trend både inom modern badrumsinredning och generellt inom heminredning är ett genomgående svart färgtema. Mörka färger ger en sofistikerad mystik och kan hjälpa till att skapa en avslappnad miljö.

Trävitt med svart duschkabin

Denna färgkombination passar perfekt om du vill ha en mer gammaldags atmosfär i ditt badrum. Kombinera rustik med mystik. Kombinera en svart duschkabin med trävita och svarta badrumsmöbler, svarta handdukar mm. Trävitt kombinerat med svart kan passa extra bra i din stuga om den har en mer gammaldags stil.

Olika nyanser av brunt med svart duschkabin

Ett brunt färgtema kan jämföras med trävitt. Du får en liknande rustik atmosfär men samtidigt ett mer raffinerat tema. Här har du också möjlighet att anpassa nyanserna av brunt efter hur mörkt du vill ha ditt badrum. Kombinationen av rustik och mystik skapar en unik atmosfär och kommer att imponera på besökare.

Våra svarta duschkabiner

Sunwind säljer 4 olika typer av svarta duschkabiner. Du hittar 3 olika storlekar i Aurora-serien och en duschkabin i Elsa-serien.

Duschkabin Aurora Black – 80x80x195 cm har bak- och frontväggar i 6 mm härdat, klart glas. Den lägre totalhöjden är perfekt för stugor med lägre takhöjd.

Duschkabin Aurora Black – 90x90x195 cm är likt den tidigare nämnda duschkabinen men något rymligare. Detta är perfekt för dig som har låg takhöjd men ändå föredrar en större storlek än 80x80.

Duschkabin Aurora Home Black – 90x90x205 cm har bak- och frontväggar i 5 mm härdat, klart glas. Denna duschkabin är även högre än de andra i samma serie, vilket gör det mer passande för ett badrum med högre tak.

Duschkabin Elsa Black – 90x90x205 cm har bak- och frontväggar i 5 mm härdat, klart glas samt en elegant svart aluminiumvägg i hörnet för montering av blandare. Denna duschkabin liknar Aurora Home Black, men har en mer genomgående svart färg. Här får du nämligen ett svart kar, svarta profiler och svart bakvägg!

_DSC2549_ubilde_lav.jpg

Duschdörr i stället för duschkabin?

Om du upptäcker att du föredrar svarta duschdörrar framför en svart duschkabin är detta ett lika bra alternativ. Sunwind levererar svarta duschdörrar i tre olika serier; Ariel Black, Kiara Black och Tiana Black. Kiara och Ariel finns i storlekarna 80x190 och 90x190. De kan också kombineras så att du får två duschdörrar. Tiana Black levereras endast som ett set med två duschdörrar, så om du letar efter en enstaka duschdörr bör du välja en annan serie.

En svart duschkabin kan passa med de flesta färgkombinationer. Välj ett liknande färgtema som resten av ditt hus är inrett efter, så att du skapar ett visst sammanhang i hemmets inredning. Ta en titt på vårt sortiment och hitta den perfekta svarta duschdörren som ger den atmosfär du önskar.

Dusjdører_Tiana_Black.jpg

Duschdörr Tiana Black