Här är fördelarna med en duschkabin

19 januari 2021

Oavsett om du uppgraderar ditt badrum hemma eller i stugan, är en duschkabin mycket lämplig och ger ofta ännu större sinnesfrid än en duschhörna med avlopp i golvet. Aurora är en serie av högklassiga duschkabiner - Läs alla fördelar här!

Vi skiljer ofta mellan två lösningar i badrummet: duschhörna/nisch eller duschkabin. Inget badrum är detsamma, och vad som är rätt för dig kan vara fel för din granne.

Skillnaden mellan duschhörna och duschkabin

Först en snabb uppdatering. En duschhörna består av två glasdörrar, medan ett duschrum utgörs av en duschvägg som står mellan andra väggar och är en variant av en duschhörna. Gemensamt för båda är att du duschar rätt på kakelgolvet.

En duschkabin har alla väggar (tre eller fyra beroende på modell) monterade direkt på ett duschkar, så att du är säker på att vattnet rinner ner i avloppet.

Fördelarna med att välja en duschkabin

Att välja en duschkabin framför en duschhörna har många fördelar, men den största är kanske säkerheten av att veta att vattnet rinner ut där det ska, mindre slitage i badrummet och risken för vattenskador betydligt mindre än när du använder en duschhörna.

Med en duschhörna, kommer du att duscha rätt på kaklet, och med tiden vattnet kommer att penetrera dräneringen och du riskerar vattenläckage. Om väljer en Aurora duschkabin är du säker på att vattnet inte vidrör avlopp, golv eller kakel i badrummen. Du undviker också att vatten är kvar på badrumsgolvet som ofta händer, även med golvfall.

En duschkabin innebär också mindre ånga i badrummet. Det mesta av varmvattnet kommer att kondensera på duschväggarna och kan lätt avlägsnas med en gummiskrapa. Du slipper också vattenstänk på väggarna runt om och detta är mycket viktigt eftersom fogarna mellan plattorna inte alltid är helt täta, och över tid kommer att släppa igenom mer eller mindre vatten.

Mycket lätt att installera

Alla duschväggar i Aurora duschkabiner levereras som hela väggar och är därför mycket lätta att montera, förklarar Alexander Haug från Sunwind.

Den bärande konstruktionen i sig är tillverkad i rostfritt stål vilket gör att duscharna håller i många år.

Aurora Round (3).jpeg

Skräddarsydd för stuga - lika lämplig för hemmabruk

Aurora duschkabiner är speciellt designade av Sunwind för att passa de flesta stugbadrum. -Skillnaden i badrum i en stuga jämfört med hemma är ofta takhöjden, förklarar Sunwinds tekniska chef Alexander Haug. Det är därför alla Aurora duschkabiner, med ett undantag, har en total höjd på 195 cm. Undantaget är Aurora Home som mäter 205 cm. Aurora duschar har dubbla skjutdörrar och väggarna är i klart härdat glas med en tjocklek av 5 mm och 6 mm på Aurora Round-modeller. Alla Aurora-duschar levereras med en duschstång, slang och duschhandtag.

Aurora finns i tre storlekar: 70 cm x 90 cm, 90 cm x 70 cm eller 80 cm x 80 cm. Alla duschkabiner är 195 cm höga.

Aurora Round finns i två storlekar: 80 cm x 80 cm eller 90 cm x 90 cm. Även dessa är 195 cm höga.

Aurora Home är 90 cm x 90 cm och 205 cm högt. Chassit har en praktisk sexkantig form och en elegant duschkolonn integrerad i det bakre hörnet.

För att hitta den modell som är bäst lämpad för dig, är det viktigt att göra exakta mätningar, och ha en tydlig uppfattning vilka övriga objekt som ska få plats i badrummet.

Med ett duschpaket - antingen Duschpaket Aurora med fotpump eller Duschpaket Aurora för 12V, kommer du att kunna få rinnande vatten i duschen även i stugor utan indragen elektricitet, vatten eller avlopp.

Välj duschkabin när du uppgraderar ett äldre badrum

En duschkabin är för de flesta den bästa lösningen om du vill uppgradera ett äldre badrum utan att behöva göra en helrenovering. En duschkabin är också en betydligt billigare lösning och är särskilt väl lämpad för badrum där golvet inte är avsett för en duschhörna.