Grill och Trädgård
Så förbereder du grillen för säsongen
15 mars 2021
Våren kommer, och i samband med de första vårdagarna vill man gärna kasta av sig jackan och tända grillen. Oavsett vilken grill du har, en liten parkgrill, en klassisk kolgrill eller en stor gasgrill, finns det några saker som är viktigt att ta sig tid för när grillsäsongen drar igång.
Kontrollera gastillförseln
Att kontrollera gasförsörjningen är en av de viktigaste sakerna du gör, så hoppa inte över det här steget! För att enkelt kontrollera gasläckage behöver du bara tvål och vatten. Smörj in slangen medan grillen används. Om tvålvattnet bubblar måste slangen bytas omedelbart! Applicera tvålvatten runt anslutningen till gasbehållaren och där slangen är ansluten till grillen. Böj slangen, leta efter sprickor. Vid större läckage kommer du att känna lukt av Gasol: avbryt grillningen och byt ut slangen.
Gasslangen från gasbehållaren till grillen bör bytas vartannat år, den måste bytas vart tredje år.
Grilltips: Grilla stora köttstycken på lägre värme - dessa behöver längre grilltid för att inte bli brända. Använd indirekt värme och stäng locket!
Rengjort innan vintern?
Solen skiner, snön har smält ... Det är dags att hämta grillen. Förhoppningsvis var det sista du gjorde före vintern att rengöra grillen ordentligt. Har du varit bland de duktigare i klassen behöver du bara olja in gallren på din redan rena grill.

Vårrengöring av grillen
Många kommer att upptäcka att de rengjorde grillen för dåligt eller inte alls innan den ställdes undan för vintern. Då är det dags att plocka upp grillborsten igen. En grillborste behöver inte vara en dyr sak, men det är viktigt att använda den. Grillen ska som regel rengöras efter varje användning! Låt grillen brinna med full effekt förr att bränna bort fett och rester. Använd grillborsten med lite såpvatten för effektiv rengöring. Och kom ihåg: ha grillen under ett överdrag!
