Bålpannkakor

30 maj 2020

Den klassiska pannkakan har haft sin plats vid både frukost- och middagsbord i generationer. Med detta recept får den även en självklar plats vid bålpannan.

Det blir en härlig stämning för hela familjen när du tar fram stekpannan Pannekaka och sätter dig runt bålpannan.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • En nypa salt
  • Smör till stekningen

Så gör du:

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  2. Rör i hälften av mjölken tills du får en klump-fri smet.
  3. Tillsätt resten av mjölken och rör runt väl.
  4. Vispa ner äggen.
  5. Låt smeten vila i ca 15 minuter.
  6. Stek i stekpannan över bålpannan. När ovansidan bubblar kan pannkakan vändas.

Tips: För en lite tjockare variant som passar perfekt till middag kan du byta ut hälften av vetemjölet till fullkornsmjöl. För ännu tjockare pannkakor kan du byta ut hela mängden vetemjöl till ett grövre mjöl lämpad för bakning.