Paella

31 maj 2020

Den spanska favoriten tillagad över bålpannan!

(4 portioner)
Detta behöver du:

  • 250 g färska, rensade musslor
  • 500 g förkokt ris
  • 1 liter vin
  • Lite kycklingbuljong
  • 1 g hel saffran
  • 600 g kycklingbröst i strimlor
  • 400 g räkor utan skal
  • 250 g pilgrimsmusslor
  • 1st tärnad röd paprika
  • 1st tärnad grön paprika
  • 100 g sockerärtor i strimlor
  • Salta och peppra efter smak

bon_fire_m_paella.jpeg

Så gör du:

  1. Häll det vita vinet och kycklingbuljongen i gjutjärnsgrytan tillsammans med saffran och musslorna.
  2. Låt det koka tills musslorna öppnar sig. Ta ut musslorna, ställ åt sidan i en skål.
  3. Tillsätt ris, kyckling, räkor, paprika och pilgrimsmusslorna. Låt det koka upp, rör om då och då tills riset har absorberat all vätska.
  4. Tillsätt musslorna och sockerärtorna, smaka av med salt och peppar.

PS! Om riset absorberar vätskan för snabbt och inte blir färdigt, tillsätt lite vatten eller vin för att förhindra att det bränns.

Smaklig måltid!