Grillad lammkebab på spett

2 juni 2020

Lammkött på spett kryddat med hemgjord kebabkrydda. Serveras med pitabröd och tzatziki.

Lammkebab, för 4 personer
  • 800 g lammkotlett
  • 1 gul lök
  • Pitabröd
  • Tzatziki (Se separat recept)
Kebabkrydda
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 msk malen koriander
  • 1 msk vitlökspulver
  • ½ msk paprikapulver
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk ingefärspulver
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • ½ tsk malen vitpeppar
  • ½ tsk mald kryddnejlika
  • ½ tsk mald kanel
Så här gör du:
  1. Marinera köttbiten med kebabkryddan och låt den stå i rumstemperatur i cirka en timme, alternativt kyld i upp till ett dygn. Den kan också läggas på grillen direkt och penslas ofta – smaken drar in i köttet då också.
  2. Trä på varannan kött och lök på spettet. Stek eller grilla spetten.
  3. Grilla pitabröd snabbt på varje sida.
  4. Servera med tzatziki och gärna färsk paprika och gurka.