Ostmackor över elden med en spännande twist

31 maj 2020

En rykande het ostmacka direkt från elden, med massor av läcker smält ost, är den perfekta lunchen eller kvällsmaten. Avnjuts runt bålpannan såklart!

Mellanmål, lunch, extra måltid, kvällsmat... Ostmackor tillagade över bålpannan är en säker vinnare! Här kan du experimentera med nya smaker eller ta tillvara på det du redan har i huset.

Ostsmörgåsar, 4 stycken:
  • 4 stora skivor lantbröd
  • 8 skivor blåmögelost
  • 4 skivor lufttorkad skinka
  • Smör
Så här gör du:
  1. Smöra alla brödskivorna med smör. Lägg den smörade sidan nedåt mot gallret.
  2. Grilla brödskivorna tills de är lätt gyllene på ena sidan. Lägg en skiva lufttorkad skinka på brödskivan och täck med två skivor ädelost.
  3. Grilla ostmackorna på indirekt värme, inte direkt över lågorna. Höj gallret efter behov.
  4. När osten har smält är ostmackorna redo att serveras.
  5. Servera gärna runt elden!