Pannkakor med hallonsås och vaniljglass

2 juni 2020

Njut av en utsökt varm pannkaksdessert – nybakad och serverad direkt från bålpannan! Våra nybakade pannkakor, tillagade med kärlek över elden, kommer garanterat att tillfredsställa dina smaklökar. Vem kan säga nej till en bålpanneefterrätt som denna? Det perfekta sättet att avsluta en middag på utomhus.

Pannkakor:
  • 4 ägg
  • 200 g vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • ½ tsk vaniljsocker
Hallonsås:
  • 400 g frysta hallon eller 100 g färska hallon
  • 1 dl socker
  • ½ dl vatten
  • 1 tsk vaniljsocker
Garnering:
  • 2 msk hackade mandlar
Så gör du:
  1. Lägg en pizzasten på grillgallret. Låt stenen värmas i minst 5 minuter.
  2. Vispa ägg och mjöl till en slät smet. Tillsätt mjölk och vaniljsocker, vispa till en tunn deg. Grädda på pizzastenen (eller i en stekpanna gjord för bålpanna).
  3. Koka upp vatten och tillsätt socker. Tillsätt hallonen, koka upp och rör om. Mosa bären med en träslev.
  4. Låt såsen svalna.
  5. Servera pannkakorna på en tallrik med en kula vaniljglass, häll hallonsås över och garnera med hackad mandel.