Pinnbröd över bålpanna

9 juni 2020

Superenkelt recept på pinnbröd- oavsett om det ska tillagas på grillen eller bålpanna.

Till ca. 4 personer.

Detta behöver du:
  • 260 g vetemjöl
  • 70 g fullkornsvete- eller annat mjöl du föredrar, tex råg.
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 msk socker
  • 1,5 tsk salt
  • 1,5 dl ljummet vatten
  • Ca 1 dl neutral olja
Så här gör du:
  1. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål.
  2. Tillsätt vatten och olja, knåda degen i ca 10 min tills den är slät och klumpfri. Du kan tillsätta mer vatten om degen är för torr.
  3. Lägg degen i en plastpåse eller plastfolie tills du ska använda den.
  4. Dela degen i lika stora delar och rulla ut den.
  5. Grilla brödet på en pinne/grillspett över elden eller grillen. Vänd den ofta så brödet inte bränns på ena sidan.

Tips: Tillsätt örter för ett extra smakrikt pinnbröd. Örter som passar bra kan vara timjan, oregano, basilika eller rosmarin. Linda pinnbrödet runt en grillad korv för en 2 i 1 lösning!