Urnorsk älgburgare

30 januari 2023

God burgare med kött från skogens konung!
En saftig viltburgare av älgkött med stekt svamp och dressing med lingon framhäver den goda viltsmaken. En äkta älgburgare är perfekt mat för de flesta och passar utmärkt för hungriga vandrare runt eldplatsen.

Älgburgare:
  • Älgköttfärs
  • Hamburgerbröd
  • Krispig sallad
  • 1–2 stora svampar
  • Örtkrydda
Så gör du:
  1. Börja med att skära upp och steka svampen i förväg hemma eller över en stekpanna på bålpannan.
  2. Forma färsen till burgare och grilla på båda sidorna. Grilla även bröden en kort stund på varje sida.
  3. Lägg svampen som stektes tidigare på burgarna för att värmas upp och krydda med lite örtkrydda.
  4. Lägg krispig sallad i botten på brödet, därefter älgburgaren med svamp och avsluta med hjortrondressingen.
Lingondressing:
  • 1 dl mosade lingon eller lingonsylt
  • 2 dl gräddfil
  • Salt och peppar
Så gör du:
  1. Blanda ihop hjortron och gräddfil och smaka av med salt och peppar.
  2. Dressingen kan gärna förberedas en stund innan köttet ska grillas över eldplatsen och förvaras kallt.

Det bästa tillbehöret till viltkött!

20230128_161313.jpg