Två förbränningstoaletter installeras på Rott

15 september 2023

Rott, en pärla vid det öppna havet strax utanför Tananger i Sola kommun i Norge, är skådeplatsen för ännu ett spännande avsnitt av norska programserien Eventyrlig oppussing (Stugfixarna Norge).  Halvor, Torkel och Ole är tillbaka på TV-skärmen, redo att besöka en sagostuga från 1939 som är i desperat behov av en uppgradering. Även den här gången är Sunwind med och levererar inte bara en utan två El-dorado-förbränningstoaletter.

Stugägarna Elin och Bjarte är stolta ägare till den charmiga, äldre fäbod som byggdes på 1939. Nu är det dags för denna gamla skatt att glänsa igen.


"Det är en dröm som går i uppfyllelse! Vi vill modernisera stugan samtidigt som vi vill hedra den tidigare ägaren, konstnären "Gulle" , som varje sommar åkte buss från Stabekk till Stavanger för att bo i sitt sommarhus tills hon var nästan 100 år gammal."


Rott_Forbilder_TMM_03234_1920.jpg

På fastigheten hittar vi ett fritidshus i två plan och ett uthus. Stugan har el och utedass. Vattnet erhålls från brunnen. Inne i stugan är standarden enkel och åldersslitaget har satt sina spår. 

Halvor och grabbarna har ambitiösa planer för renoveringen. De vill ändra den nuvarande planlösningen genom att flytta köket till det nuvarande sovrummet, göra om förrådet till ett nytt sovrum och skapa ett badrum där köket en gång låg. Utanför har de också spännande planer. 

Rott_Hytteeiere_TMM_03547_1920-2.jpg

Ole "pimpar" utedasset

Ole har fått fria händer i utedasset och sätter in inte bara en, utan två El-dorado förbränningstoaletter från Sunwind, en El-dorado Pro och en El-dorado Plus. Toaletterna är elegant integrerade vilket ger stugägarna möjlighet att sitta tillsammans på sina egna toaletter och njuta av livliga samtal. 

Den gamla köksinredningen förvandlas till en stilren kommod med ett vackert vitt handfat. Dessutom installeras varmvattenberedaren Arne för att ge Elin och Bjarte, samt deras familj, möjlighet att tvätta händerna. Utedasset får också en bädd med en vedbod under och en bokhylla ovanför med böcker så att utedasset även kan användas som en liten myshörna. 

Rott_Etterbilder_TMM_03276_1920.jpg

El-dorados förbränningstoalett, som används i renoveringsprojektet vid stugan i Rott, är en innovativ sanitetslösning som ger bekväm användning utan behov av rinnande vatten och avlopp. Denna toalett har flera fördelar som gör den populär, särskilt i stugor, baracker och platser utan tillgång till gemensamma avloppssystem. 

Info om förbränningstoaletten El-dorado
 1. Miljövänlig förbränningsteknik: 
  El-dorados förbränningstoalett använder hög värme för att bränna avfallet till miljövänlig aska. Detta minskar behovet av traditionella avloppssystem och ger en mer hållbar sanitetslösning. 

 1. Två modeller med olika funktioner:
  ​​​​​​​El-dorado Plus: Denna modell har en manuell, mekanisk funktion. Avfallet skickas ner i förbränningskammaren genom att trycka på en pedal på sidan av toaletten. Sedan startar förbränningen genom att trycka på en knapp högst upp på förbränningstoaletten.  
  El-dorado Pro: Detta är en mer avancerad modell med automatisk öppning och stängning av luckan till förbränningskammaren. Den har också bara en knapp för att starta förbränningen. Pro-modellen är känd för sin användarvänlighet och höga kvalitet. 

 2. Lämplig för platser utan rinnande vatten och avlopp: 
  El-dorados förbränningstoalett är idealisk för användning i områden utan tillgång till vatten- och avloppssystem. De kräver bara en 230V-strömanslutning vilket gör dem mycket mångsidiga. 

 3. Enkelt underhåll: 
  Askkoppen måste tömmas ungefär en gång i veckan, beroende på användning. Detta gör underhållet av toaletten enkelt och bekvämt. 

 4. Utvecklad av Sunwind: 
  El-dorado förbränningstoalett har utvecklats av Sunwind. Vi har lång erfarenhet av stugutrustning och lösningar. Vi har använt vår expertis för att utveckla dessa toaletter med fokus på hygien och användarvänlighet. 

Med förbränningstoaletten El-dorado kan Elin och Bjarte njuta av en bekväm och praktisk sanitetslösning.

Varmvatten i stugan

Elin och Bjarte kan även njuta av en praktisk varmvattenberedare vid namn Arne från Sunwind, som innehåller 14 liter varmvatten och är perfekt för deras stuga med el men utan rinnande vatten. Denna pålitliga enhet har en inbyggd termostat för konstant temperaturkontroll och är utrustad med ett avancerat säkerhetssystem som skyddar mot torrkokning. Med Arne kan de enkelt fylla på vattnet i toppen och tömma det från kranen i botten och på så sätt har de alltid tillgång till varmvatten. 

Rott_Etterbilder_TMM_03312_1920-2.jpg

Stugköket

Stugköket flyttas till det som tidigare var sovrummet. Här monteras ett härligt och modernt kök med högskåp och lådor i ek, moderna integrerade vitvaror och diskho. Väggarna är klädda i plattor som målas i en härlig blå färg, perfekt till stugan som ligger vid havet. Även taket målas och golvet får ett nytt vitlaserat furugolv. 

Vardagsrum

Vardagsrummet får en makeover med ny färg i ljusa toner på väggarna, nytt vitlaserat furugolv och en vägghängd vit öppen spis som ger en modern touch till rummet. Skorstenen kommer att renoveras med nya stålrör. Familjen får även en ny stor soffa och annan stilren interiör som lyfter intrycket av stugan. 

Rott_Etterbilder_TMM_03298_1920.jpg

Hall

Hallen blir ett ljust och fint litet främre rum med uppgraderingar i form av ny skiffer på golvet, en snygg väggfast bänk som ger stugägarna en fantastisk sittgrupp med utsikt över Tananger. Dessutom en smart förvaringslösning under trappan som leder till andra våningen. 

Badrum

I det nya badrummet behålls delar av det gamla köket som badrumsinredning. Inredningen målas i en blå nyans och får ett modernt vitt handfat, en ny bänkskiva och en duschkabin.

Sovrum

I sovrummet tapetserar Halvor väggarna med en blåmönstrad tapet och sätter in en dubbelsäng med stora härliga kuddar. Här kan stugägarna koppla av medan de njuter av utsikten när de vaknar på morgonen. 

Fasad och uteplats

Utvändigt får fasaden ny beklädnad och Ole har gjort ett vackert grillbord av skiffer som kan stå mellan stugan och utedasset. Bänkarna är målade i samma färg som stugan och skifferplattor läggs även mellan stugan och utedasset. 

Rott_Lifestyle_TMM_03893_1920.jpg

Som paus i renoveringen cyklade Halvor, Ole och Torkel över till granngården en dag. Där var lamningen igång som de fick chansen att uppleva på nära håll. Det är något alldeles särskilt med små, späda lamm!

Stugägarna Elin och Bjarte får äntligen återvända till stugan och se förändringen som blivit. De är båda hela överväldigade över resultatet och glädjetårarna kan inte hållas tillbaka. De är enormt tacksamma och imponeras av killarna som gjort ett fantastiskt jobb med den nyrenoverade stugan.

Hädanefter kan de njuta av semestrar i stugan på Rott på en helt ny nivå. Stugan är numera moderniserad och med förhöjd standard och komfort, utan att förlora sin gamla själ och sitt förflutna.

Rott_Etterbilder_TMM_03311_1920.jpg

Produktlista från Sunwind
 • 1 st 720108 Förbränningstoalett El-dorado Pro
 • 1 st 720110 Förbränningstoalett El-dorado Plus
 • 2 st 720125 Ventilationspaket för El-dorado förbränningstoaletter
 • 1 st 256120 Varmvattenberedare Arne, 230V, 14 liter