Aldrig mer en kall stuga!

23 november 2020

Att kunna fjärrstyra en värmare är en lyx som inte många hem kan skryta med, men det har aldrig varit lättare än nu att ha i stugan. För stugor både med och utan el finns det lösningar som låter dig komma till en föruppvärmd stuga. Och när du är i stugan är det trevligt att få upp värmen så snart som möjligt en kall vintermorgon.

Du har kört i fyra timmar, det har varit halt och krävande körning. Slutligen är du i stugan, nu är det bara att gå i tio minuter genom mörkret i snö upp till knäna. Du låser upp dörren: stugan är kall, sängen är fuktig, fönstren är immiga, veden är sur, men det spelar ingen roll för du har ändå inga tändstickor.

Välkänt scenario? Vad sägs om detta istället?

Du har kört i fyra timmar, det har varit halt och krävande körning. Slutligen är du i stugan, nu är det bara att gå i tio minuter genom mörkret i snö upp till knäna. Du låser upp dörren: stugan är varm och go, sängkläderna är torra, värmaren du skickat SMS till tidigare har värmt hela stugan med torr värme. Ett trevligare välkomnande är svårt att föreställa sig!

Fjärrstyrning för stugor med el

För stugor med el finns flera olika fjärrstyrningar som gör att du kan komma fram till en varm stuga. Beroende på vilken fjärrstyrning du har, kan du använda SMS eller app innan du reser till stugan – lättare än så blir det inte. De enklaste enheterna kan styra vägguttag för tex. elvärmare, medan de mer avancerade lösningarna kan styra ett nästan obegränsat antal enheter.

Fjärrstyrning för stugor utan el

Du kan fjärrstyra din Wallas-kamin. I praktiken betyder det att du inte behöver ha elektricitet för att komma till en varm stuga. Wallas-kaminerna ses som stugägarens bästa vän, och med god anledning! Förutom att förvärma stugan åt dig, kan en Wallas fjärrstyrning varna dig för vattenläckor, gasläckor eller om ett brandlarm eller inbrottslarm har utlösts. En vardagshjälte i stugan!

COLOURBOX22751188.jpeg

Din bästa vän: Kaminfläkten

För att öka komforten ett par snäpp, behöver du en kaminfläkt - alla Wallas-ägares bästa vän. Denna fläkt placeras ovanpå din Wallas, och den drivs helt tyst av värmen från kaminen. Detta gör det möjligt att effektivt sprida värmen så att hela stugan uppnår en jämn och behaglig temperatur.

Mobila kaminer: Fotogen eller gasol

En flyttbar värmare är bra att ha på kalla morgnar. Våra gasol- och fotogenkaminer har hög effekt och är energieffektiva. Fotogenkaminer är lätta att använda och kan flyttas vart du vill. När du har barn och barnbarn på besök är det extra trevligt att veta att tippskyddet kan avvärja en potentiellt farlig situation. En fotogenkamin är relativt billig att använda jämfört med andra uppvärmningsmetoder. Med en livstid på upp till 20 år är detta en solid och säker uppvärmningskälla. En gasolkamin är ett bra alternativ till fotogenkaminen. Välj själv vad som passar dig bäst. Den absolut snabbaste uppvärmningen får du med en gasolkamin. En mindre gasolkamin är det perfekta komplementet för tex. uthus, toalett eller ett sovrum. Den är också väl lämpad för husvagn.

Dina behov

Valen är många och det är bra att veta att det finns flera alternativ som passar alla situationer. Det är viktigt att välja rätt för dig och din stuga! En varm och härlig stuga kommer att öka din komfort och du kommer nog att spendera ännu fler helger där!