Art.nr 152230

Batteri Sunwind Lithium Heat 300Ah 12V

Sunwind Litium Heat 300 Ah är ett underhållsfritt LiFePo4 litiumbatteri med inbyggd värmefolie. Det passar ypperligt i solcellsanläggning och som förbrukningsbatteri.
24 990,-
Köp produkt Click & collect

I lager

Lägg till i jämförelse
Beskrivning

Sunwind Litium Heat 300 Ah är ett underhållsfritt LiFePo4 litiumbatteri med inbyggd värmefolie. Det passar ypperligt i solcellsanläggning och som förbrukningsbatteri.

  • Laddas upp snabbt
  • Kan laddas i minusgrader
  • Lång livslängd
  • Mycket god laddmottaglighet
  • Integrerad Bluetooth och BMS

Sunwind Litium Heat 300 Ah är batteriet för dig som vill ha ett högkvalitativt litiumbatteri där lång livslängd, laddning och användning i minusgrader är viktigt. Den inbyggda värmefolien förvärmer batteriet när batteriet ska laddas med hög ström i temperaturer under 0°C.

Traditionella litiumbatterier kan inte laddas i minusgrader. Med Litium Heat finns en värmefolie runt cellerna, som nyttjar delar av energin som tillförs batterierna. Värmefolien gör att cellerna når en temperatur som möjliggör laddning även om omgivande temperatur är långt under noll grader.
Värmefolien drar ingen ström i onödan. Den förbrukar bara ström vid minusgrader om batteriet faktiskt ska laddas.
 
Litium Heat 300 Ah kan ersätta typiska batteribanker i solcellsystem på ca 500 - 700 Ah, eftersom du med litiumbatterier kan använda i princip hela batteriets kapacitet (till skillnad från AGM, på ca. 40-50%)
 
Batteriet har integrerad Bluetooth så att du kan avläsa batteriets status i Sunwinds app i din smartphone. Appen finns tillgänglig för dig med iPhone eller iPad (iOS operativsystem).
 
Den integrerade BMS:en tar hand om alla säkerhetsaspekter i litiumbatteriet och tillåter en kontinuerlig laddning på upp till 160A. Rekommenderad laddström 60A.
Blir temperaturen för låg kopplar den in värmefolien och bryter laddningen tills celltemperaturen är över 0°C. Värmefolien drar då upp till ca 15A.
 
Då Litium Heat 300 Ah är utrustad med värmefolie rekommenderar vi att ha ett elverk tillgängligt för snabbladdning vintertid. Här kommer litiumbatteriets fördelar till sin rätt med mycket lång livslängd och ytterst kort uppladdningstid med rätt typ av laddare.
 
Vid laddning i minusgrader värms batteriet först upp till 0°C. Har batteriet en celltemperatur på -15°C krävs ca. 45 min för att uppnå en temperatur som tillåter full laddström.
 
Vi rekommenderar inte att parallellkoppla batteriet. Batteriet kan inte seriekopplas.

Teknisk data
Höjd (cm): 52
Djup (cm): 22,8
Bredd (cm): 26,8
Vikt (kg): 37
Spänning Nominell: 12V
Kapacitet C20: 300 Ah
Kapacitet C100: 300 Ah
Värme: Ja
Batterityp: Litium
Cyklisk livslängd: 2200 cykler till 100% (med 80% restkapacitet)
Bluetooth: Ja
Rekommenderad storlek på laddare: 60A
Varumärke: Sunwind