Uppgradera fritidshuset med egen solenergi

26 april 2022

Ökad bekvämlighet och komfort

Ligger din stuga på en plats där det är kostsamt att dra fram ström från det vanliga elnätet eller till och med omöjligt? Vill du ändå kunna njuta den bekvämlighet som el erbjuder? Vill du dessutom slippa att betala höga fasta kostnader till elbolagen för en begränsad tid i stugan? Då kan en solcellsanläggning vara en smart investering. När du installerat din anläggning så kräver den minimalt med skötsel. 

Spara både pengar och miljön

Att ansluta en stuga till elnätet kan vara kostsamt, särskilt om man även tar hänsyn till de månatliga elavgifterna. Här kan solpaneler vara ett fantastiskt alternativ då de har lång livslängd, är lätta att installera och underhålla samt ger en mycket bra investering på lång sikt. Och då har vi inte ens nämnt miljöfördelarna med solpaneler som kanske är ännu viktigare än de tekniska och ekonomiska fördelarna.

Relevanta produkter

Varför välja solceller från oss?

Vi vill att solceller ska vara en trygg investering, därför finns vi här tillhands för att hjälpa dig. Sunwind har under 35 år tillhandahållit solenergianläggningar över hela Norden. Våra produkter håller mycket hög kvalitet och är särskilt anpassade för vårt kärva klimat. Därför lämnar vi exempelvis minst 20 års effektgaranti på våra solpaneler. Sunwinds solcellsregulatorer erbjuder en laddningsteknik för extra lång batterilivslängd och även våra batterier har lång livslängd, vilket över tid spar mycket besvär och kostnader.

Glöm inte nyttja Rotavdraget

Om du anlitar hjälp med att installera din solcellsanläggning så är du berättigad till Rotavdrag för upp till 30 procent av arbetskostnaden. 

Installera solcellsanläggningen själv eller ta hjälp

Det är förhållandevis enkelt att installera en solcellsanläggning. Självklart medföljer utförliga instruktioner som steg för steg guidar dig rätt. Våra 12V-system klarar du som är lite händig att installera själv. Vill du få hjälp med installationen talar du med någon av våra återförsäljare så hjälper de dig att hitta en lämplig installatör. Väljer du ett av våra kraftpaket som ger 230V bör du anlita en behörig elektriker men även här kan du förmodligen göra en stor del av jobbet själv om du så önskar.

Fri support - Vi hjälper dig hela vägen

Behöver du hjälp med val av produkter och dimensionering så är du mycket välkommen att kontakta oss via mail eller telefon. Våra tekniska experter har mångårig erfarenhet av solenergi och guidar dig rätt och svarar på dina frågor.

  • Du sparar pengar – slipper dyra nät- och anslutningsavgifter.
  • Det är miljövänligt.
  • Du blir oberoende och får en långsiktigt tryggad energiförsörjning.