Ny gasolspis? Detta är fördelarna med Chef Pro

16 februari 2021

I stugan trivs vi, och en stor del av detta är ofta matlagning och därmed god mat. Det har aldrig varit lättare att laga mat än med den nya gasolspisen Chef Pro 60 x 60 cm - läs varför här!

- Chef Pro är en uppgradering av vår tidigare bästsäljare, gasolspisen Chef. Chef Pro är perfekt för dig som värdesätter och uppskattar god kvalitet, hög funktionalitet och elegant utseende, säger Maria Klock på Sunwind Hyttesenter i Bærum.

 

Glaslock - stabilt och elegant

Locket på Chef Pro är tillverkat i glas, en uppgradering från föregångarens aluminiumlock. - Ett stugkök ska vara så effektivt som möjligt, men de allra bästa planlösningarna. Glaslocket är därför extra funktionellt: det är mycket stabilt, vilket gör att du enkelt kan använda denna yta som en extra arbetsyta när du inte lagar mat. Med locket stängt kan du effektivt utnyttja utrymmet, oavsett om du vill dekorera med en duk och blomvas eller om du behöver lite extra utrymme för att förbereda dina måltider.

 

Skyddar köksväggen mot fettstänk

Vid användning av gasolspisen fungerar locket som ett skydd mot väggen bakom: - När du fäller upp locket för att använda gaslågorna skyddar det väggen bakom mot fettstänk och så vidare, förklarar Maria. På så sätt behöver du inte tänka på andra lösningar som plattor, stålplåtar eller träskivor för att skydda köksväggen. Glaslocket skadas inte av vatten och annat spill från spisen och kan enkelt rengöras med en helt vanlig trasa och tvålvatten. "Om du inte vill ha glaslocket är det väldigt lätt att ta av," säger Maria, medan hon visar hur hon enkelt tar glaslocket ur gångjärnen.

Massiva och stabila gjutjärnsgaller

Gallren på Chef Pro är gjorda av gjutjärn: - Detta innebär att pannor och stekpannor står ännu mer fast eftersom gallren är ännu tjockare. Dessutom blir gjutjärngallren jämnt varma och förblir väl varma, visar Maria. Du kommer att märka en stor skillnad mellan de stadiga galler som Chef Pro har jämfört med andra typer av galler, såsom emaljerat stål.

 

Få belysning i ugnen, även med 12V

En mycket eftertraktad funktion har varit belysning i ugnen, och chef Pro är naturligtvis utrustad med detta. -På baksidan av spisen finns en ledning, denna ansluter dig enkelt till din befintliga anläggning, oavsett om du monterar en stickkontakt eller genom en kopplingsdosa på väggen, säger Maria. Hon fortsätter: -På så sätt får du ett praktisk belysning i ugnen, vilket ger bättre kontroll över maten du tillagar, utan att hela tiden behöva öppna ugnsluckan och släppa ut värmen!

 

Över-och undervärme i gasolspis

I en gasspis sitter gasbrännaren i botten av spisen. Enligt gällande lag är samtidig användning av både över-och undervärme inte tillåtna i gasspis och inga ugnar levereras med denna funktion på den svenska marknaden. Chef Pro, å andra sidan, har ett grillelement som du kan använda och i praktiken kommer att fungera som övervärme i gasspis. -Den fråga jag får frågade oftast är detta med över-och undervärme i en gasspis. Chef Pro har ett grillelement och när du använder det, kommer du att tända brännarna som sitter i toppen av ugnen och få värmen ovanifrån. Men du kan inte använda grillelementet och undervärmen på samma gång, förklarar Maria.

 

Hur man får en jämn värme i gasspis

Det finns ett par knep för att få en jämn värme i ugnen, det allra första är att bekanta sig med din egen spis. Ugnen i sig är termostatstyrd, vilket innebär att ovanför vredet finns vanliga gradtal angivna. På så sätt kan du enkelt ställa in ugnen på 200°C och använda ugnen på det sätt du är van vid. Det rekommenderas att tända gasolugnen, ställa in grader, och låt den stå fem till tio minuter för att bli varm. Då värmen kommer också att cirkulera runt hela ugnskammaren så att du får jämnast möjliga temperatur i hela ugnen, inte bara ren värme från botten. -En extra bakplåt i nedre facket kommer också att bidra till att sprida värmen och det blir lättare att få en jämn värme ju större ugnsvolym du har, säger Maria och ler.