Fyllda potatisskal är ett spännande och kreativt komplement till din middag. Potatisen kan fyllas med nästan vad som helst, så här kan du låta kreativiteten flöda!
Ingredienser:
- 4st bakpotatisar
- Ca 100g riven ost
- 200g kantareller
- 100g sparris
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk smör
- 2 msk crème fraiche
Så gör du:
- Sätt grillen på 200 grader. Se till att du har en zon på grillen med indirekt värme.
- Skölj och torka potatisen väl. Ta en gaffel och stick små hål i varje potatis. Detta görs för att förhindra att potatisen spricker under tillagningen.
- Lägg potatisen i folie. Lägg dem på den indirekta värmen och baka i 50 minuter. Ta bort folien och låt dem baka i ytterligare 10 minuter för att mjukna helt.
- När du väntar på potatisen har du tid att förbereda kantarellerna och sparrisen.
- Kantarellerna och sparrisen ska blandas i potatisen så här är det viktigt att skära ner dem i tillräckligt små bitar.
- Ta fram en stekpanna. Detta kan göras på grillen eller spisen.
- Fyll stekpannan med en ordentlig klick smör. Låt smöret smälta och tillsätt kantarell, sparris och finhackad vitlök.
- Stek dem på medelhög värme, krydda med salt och peppar. Lägg det sedan åt sidan.
- Förhoppningsvis är potatisen färdig nu!
- Låt potatisen svalna i 5 min och dela dem i två delar.
- Ta en sked och gräv ur potatisen. Här är det viktigt att vara försiktig så att potatisskalet inte förstörs. Lägg innehållet av potatisen i en skål och mosa ihop till potatismos. Ta kantarellerna, sparrisen, smör, crème fraiche, riven ost och blanda i.
- Fyll potatisskalen med blandningen och strö på med lite mer riven ost.
- Lägg tillbaka dem på grillen i några minuter så att de värms upp och osten smälter.
- När den fyllda potatisen är klar kan du strö över några valfria örter- vi rekommenderar finhackad gräslök!
Tips: Detta recept passar med många olika rätter, särskilt med vårt recept på grillade tunna revbensspjäll!