Fyllda potatisskal på grillen

13 september 2021

Fyllda potatisskal är ett spännande och kreativt komplement till din middag. Potatisen kan fyllas med nästan vad som helst, så här kan du låta kreativiteten flöda!

Ingredienser:
  • 4st bakpotatisar

  • Ca 100g riven ost

  • 200g kantareller

  • 100g sparris

  • 1 vitlöksklyfta

  • 2 msk smör

  • 2 msk crème fraiche

Så gör du:
  1. Sätt grillen på 200 grader. Se till att du har en zon på grillen med indirekt värme.
  2. Skölj och torka potatisen väl. Ta en gaffel och stick små hål i varje potatis. Detta görs för att förhindra att potatisen spricker under tillagningen.
  3. Lägg potatisen i folie. Lägg dem på den indirekta värmen och baka i 50 minuter. Ta bort folien och låt dem baka i ytterligare 10 minuter för att mjukna helt.
  4. När du väntar på potatisen har du tid att förbereda kantarellerna och sparrisen.
  5. Kantarellerna och sparrisen ska blandas i potatisen så här är det viktigt att skära ner dem i tillräckligt små bitar.
  6. Ta fram en stekpanna. Detta kan göras på grillen eller spisen.
  7. Fyll stekpannan med en ordentlig klick smör. Låt smöret smälta och tillsätt kantarell, sparris och finhackad vitlök.
  8. Stek dem på medelhög värme, krydda med salt och peppar. Lägg det sedan åt sidan.
  9. Förhoppningsvis är potatisen färdig nu!
  10. Låt potatisen svalna i ca 5 min och dela dem i två delar.
  11. Ta en sked och gräv ur potatisen. Här är det viktigt att vara försiktig så att potatisskalet inte förstörs. Lägg innehållet av potatisen i en skål och mosa ihop till potatismos. Ta kantarellerna, sparrisen, smör, crème fraiche, riven ost och blanda i.
  12. Fyll potatisskalen med blandningen och strö på med lite mer riven ost.
  13. Lägg tillbaka dem på grillen i några minuter så att de värms upp och osten smälter.
  14. När den fyllda potatisen är klar kan du strö över några valfria örter- vi rekommenderar finhackad gräslök!

Tips: Detta recept passar med många olika rätter, särskilt med vårt recept på grillade tunna revbensspjäll!