Grillspett med saffransmarinerad kyckling

29 maj 2020

Är du sugen på att grilla något gott? Prova marinerat kycklingspett med saffran och mango Saffran har en fantastisk arom och kycklingen får verkligen ett lyft i denna gyllene och smakfulla rätt med mango och lök.

En spännande variant av en klassiker!

Kycklingspett med mango:
  • Kycklingbröst, med eller utan skinn
  • Saffranmarinad (se separat recept)
  • Mango
  • Rödlök
  • Träspett blötlagda i vatten
Gör så här:
  1. Dela kycklingbrösten längs med önskad tjocklek. Tunna bitar steks snabbt men kan bli torra fort.
  2. Lägg kycklingbitarna i marinaden och låt dem ligga i allt från 5 minuter till ett dygn. Trä kycklingen på de fuktiga pinnarna så att de täcker så mycket av pinnen som möjligt. Trä på mango och lök.
  3. Grilla på hög värme samtidigt som du vänder dem ofta. Spetten är klara på 5–10 minuter, men de kan gärna ligga längre på lägre värme.

De kan för grillas på grillgallret och sedan grillas färdigt på gjutjärnsgallret. Kycklingen kan göras på samma sätt med chilimarinaden.