Pestomarinerat lamm

2 juni 2020

Saftigt lammkött, grillade körsbärstomater och blomkål och en läcker hemlagad pesto är typiska smaker av hösten. Och det smakar precis lika bra som det ser ut!

Pestomarinerat lamm

(ca 4 personer)

  • 2 lammfiléer
  • ½ knippe hackad basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 25 g riven parmesan
  • 10 g rostade pinjenötter
  • 1 dl olivolja
  • 1 blomkål
  • Körsbärstomater
  • Salt och peppar
Spenat-sauté
  • 200 g spenat
  • 50 g schalottenlök
  • 1 msk olivolja
  • Salt
Så här gör du:
  1. Mixa basilika, pinjenötter, vitlök, parmesanost och olivolja till en pesto.
  2. Placera stekpannan på grillgallret och låt den bli varm. Stek lammfiléerna i stekpannan i ca 10 minuter. Pensla på peston och stek ytterligare 1–2 minuter. Lägg lammfiléerna längs kanten där det inte är så hög värme.
  3. Tillaga spenat-sauté där lammfiléerna låg.
  4. Sautera schalottenlöken och spenat i stekpannan utan att de blir brända och smaka av med salt.
  5. Skär blomkål i mindre buketter och grilla dem tillsammans med körsbärstomater på gallret.
  6. Servera med stekt potatis.