Säg farväl till farlig fukt med denna geniala solventilator

6 februari 2018

Skadlig luft finns i de flesta svenska hem och stugor och påverkar hälsan mer än många tror. Med en AirPlus solventilator kan du helt eliminera detta problem och skapa en hälsosam inomhusmiljö för både stora och små.

Har du en källare där luften är lite rå och fuktig? Eller kanske spenderar du hela kvällen till att torka fuktiga sängkläder varje gång du kommit fram till stugan? Du är inte ensam. Faktum är att majoriteten av svenska hem har ett fuktproblem!

Solventilator – ett effektivare sätt för en sundare inomhusmiljö

Varme_AirPlus_solventilator.jpg

Är du överhuvudtaget medveten om problemet är det långt bättre än de flesta. Nästa steg måste därför vara att åtgärda problemet, något du enkelt kan göra genom att tillföra frisk, uppvärmd luft.

En solventilator tar bort fukt från hus och stugor genom att dra in frisk luft utifrån. På det sättet genomför du enkelt en av de mest effektiva åtgärderna för att undvika fukt och röta.

Fukt – farligare än du tror

Fukt är ett stort problem i svenska bostäder. De flesta som upptäcker fuktproblem i sitt hem är inte medvetna om det i förväg. Detta utgör inte bara ett hot mot bostaden utan även för dem som bor där.

Överläkare och specialist på inomhusklimat, dr. Jan Vilhelm Bakke, berättar för norska Aftenposten att hälsobesvär som ett resultat av fukt absolut hade kunnat undvikas. Med tanke på de allvarliga konsekvenserna ett fuktproblem kan ha, såsom hög förekomst av bronkit, KOL, astma och många andra luftvägsproblem, vill läkaren lägga större fokus på det undvikbara problemen som fukt utgör.

Lika farlig som passiv rökning

- Det är viktigt att ta fuktproblem i hus på allvar. Om man bortser från cancer visar forskning att fukt i hus ger samma grad av ökad förekomst av luftvägsinfektioner och allergiska reaktioner som passiv rökning, säger överläkare Jan Vilhelm Bakke till Aftenposten.

En solventilator är en enkel lösning på problem med fukt i stugan eller i källaren. Genom att bli av med skadlig luftfuktighet minskar även risken för mögelangrepp, skadeinsekter och hälsofarlig radongas.

Så fungerar solventilatorn

Den absolut största fördelen med en AirPlus solventilator är att den minskar fukt. Solventilatorn byter ut den fuktiga och klibbiga luften som finns inne i stugan eller källaren och tillför frisk luft utifrån.

När solen skiner på solcellspanelen i kapslingen startar fläkten som sitter i solventilatorn, och fläkten drar in den uppvärmda luften som befinner sig i kapslingen, in i hemmet eller stugan. Solventilatorn värmer inte upp stugan, men tillför en torr och uppvärmd luft.

COLOURBOX22712139.jpeg

Spara pengar och energi på uppvärmning

Stugägare har ofta upplevt att komma fram till stugan och mötas av fuktiga täcken, fukt på insidan av fönstren och kalla rum som det tar lång tid att värma upp. Med en AirPlus solventilator kommer den torra luften göra att uppvärmningen av stugan både går snabbare och blir billigare.

Det är välkänt att det tar längre tid att värma upp ett fuktigt rum än det gör att värma upp ett torrt, och på det sättet kan du spara energi och kronor på uppvärmningen.

Solventilatorn är dessutom helt gratis att driva och drivs endast med solenergi. Den fungerar automatiskt, kräver inget underhåll och är ljudlös i drift. AirPlus solventilator är enkel att montera, och de flesta kommer att klara av detta utan problem själva. Solventilatorn kan monteras i källaren, på vinden, i toalettrummet, i garaget eller på andra platser där luftfuktigheten är för hög.