Skapa minnen runt bålpannan till vardags och fest

15 november 2023

En kall höstkväll, ljudet av sprakande lågor som dansar i vinden och doften av läckra godsaker som tillagas över en öppen eld – detta är den autentiska känslan av stugmys. Med en bålpanna i din trädgård eller vid stugan har du nyckeln till att skapa denna magiska atmosfär. Bålpannan är inte bara en praktisk eldstad, den är en källa till magi och gemenskap. Den ger dig möjlighet att bjuda in vänner och familj till trevliga sammankomster där ni kan värma er vid lågorna, laga läckra måltider och dela skratt och historier.

En bålpanna ger en nära och autentisk relation till elden. Den representerar mer än bara en källa till eld; den bär med sig rötterna av nordiska traditioner som högtidligen markerar elden som en symbol för ljus, värme och en samlingsplats för att tillaga varma måltider. Bålpannan är ett levande exempel på ett gammalt kulturarv som har förts vidare genom generationer.

I god, urnordisk tradition är livet bäst utomhus och runt bålpannan upplever du extra stämningsfulla och trevliga ögonblick. Den varma lågan, det mysiga ljuset och stämningsfulla sprakandet från en trygg eld är precis vad varje trädgård behöver när minusgraderna smyger sig på.

Skapa minnen året runt med Sunwind Urnorsk-serien

Med Sunwind Urnorsk-serien kan du njuta av bålpannan året runt. Dessa bålpannor ger dig möjligheten att skapa minnen och dela glädje med familj och goda vänner runt bålpannan. Den är inte bara fantastisk för att tillaga läckra måltider på, utan den skapar också en perfekt plats för trevliga stunder.

DSC_00010082-redigert.jpg

Bålpanna Ask och Gjutjärnsgryta

Eld har alltid spelat en viktig roll i nordiska traditioner. Har du eld, har du ljus, värme och en plats att tillaga mat. Sunwind Urnorsk-serien för med sig denna tradition till din trädgård och goda minnen skapas runt elden under högtider som jul och påsk. Oavsett om det är en stjärnklar vinterkväll eller en mild sommardag ger Sunwind Urnorsk-serien dig möjligheten att uppleva den nordiska eldtraditionen på bästa sätt, oavsett säsong.

Bålpannor: Mer än bara eld

En bålpanna är inte bara en källa till värme; den är en portal till en värld full av möjligheter. Den skapar en samlingspunkt där vänner och familj kan samlas och dela historier, medan lågorna lyser upp natten. Men det är inte bara stämningen den skapar; det är också den fantastiska mat som kan tillagas över öppen eld.

Relevanta produkter

Ideér för mat tillagad över bålpanna

Bålpannepizza: Gör din egen pizza med färdig pizzadeg, tomatsås, ost och favorittoppings. Lägg pizzan på bålpannan och låt den grilla över elden tills osten smälter och skorpan blir knaprig.

IMG_3092.jpeg

Pizza på bålpanna Jette

Bålsnacks: Popcorn, marshmallows och smores.jpg
s'mores är klassiska bålsnacks. Prova att
göra olika smörvarianter till popcorn och
ha dem i Popcorngrytan, lägg marshmallows
mellan kex med choklad för s'mores eller
experimentera med andra smakrika snacks.

Sunwind popcorn gryte-redigert.jpg

Popcorngryta

Grillad majs: Slå in majskolvar i aluminiumfolie med smör, salt och kryddor, och grilla dem över elden tills de är varma och lite brynta.

Bakad potatis: Slå in potatisarna i folie och Baktpotet.jpg
tillsätt en generös mängd olja, salt och kryddor för att förstärka smaken. Placera dem försiktigt på glöden och kom ihåg att vända dem regelbundet för att säkerställa jämn tillagning tills de är färdiga. När de är klara, toppa de bakade potatisarna med smör, knaprigt bacon, färsk gräddfil och läckra örter för en riktigt bra smakupplevelse.

Gryta: Laga en härlig gryta över elden. Använd en stor gjutjärnsgryta och fyll den med ingredienser som bönor, kött, grönsaker, buljong och kryddor. Låt det sjuda försiktigt över elden tills allt är mört och smakrikt.

Bålpanne_Jette_Urnorsk_på_grillen_Bærums_Verk_høst_ (4).jpg

Gjutjärnsgryta

Grillad korv med bröd: Grilla korvarna över elden tills de är brynta, och servera dem i korvbröd med favorittoppings.

Plättar: Använd Stekhäll Svela och gör Plättar. Plättar är det perfekta mysiga mellanmålet, särskilt när de tillagas och avnjuts utomhus. De blir extra goda med sylt och grädde.

Steketakke.jpg

Stehäll Svela

Bålvåffla: Använd våffeljärn Bakels och stek ljuvliga våfflor över bålpannan. När våfflorna är gyllenbruna och redo att serveras, du kan utforska olika smakkombinationer. Gå för den klassiska sötman med ett generöst lager sylt, eller utforska den salta sidan med knaprigt grillat bacon och en klick gräddfil.

Vaffel fra Jernia @sandranysaeter-redigert.jpg

Bålpannkakor: Gör pannkakssmet och stek dem i Stekepannan Pannekaka på bålpannan. Servera med lönnssirap, sylt och grädde.

Marianne_bålpanne (21)-redigert.jpg

Stekpanna Pannekaka

Munkejern-Gropa-oppskrift.jpeg

Munkar: Gör läckra munkar med munkjärnet
Gropa! Med detta praktiska munkjärn kan du skapa perfekta munkar, en klassisk delikatess som smälter i munnen. Doppa de varma munkarna i socker och kanel för den ultimata smakupplevelsen.

Bakade äpplen: Skär bort kärnhuset från äpplen, fyll hålet med smör, kanel och socker, och slå in dem i aluminiumfolie. Baka dem över elden tills de är mjuka och saftiga.

Fisk på bålpanna: Tillaga fisk, som lax eller öring på bålpannan och tillsätt smör, örter och citronsaft. Täck med folie och låt fisken grillas över elden tills den är klar och saftig.

Grillade grönsaker: Skär upp dina favoritgrönsaker som paprika, squash och lök, tillsätt olja, salt och kryddor, och grilla dem i foliepaket över elden.

Grillade majskolvar med smör och örter

COLOURBOX15373201.jpg

Ingredienser:
 • Majskolvar (en per person)
 • Smör
 • Färska örter (till exempel rosmarin, timjan eller oregano)
 • Salt och peppar
 
Så här gör du:
 1. Starta elden och låt den bilda en glöd.
 2. Ta bort blad och silke från majskolvarna och skölj dem noggrant.
 3. Smöra varje majskolv. Du kan också använda örtsmör genom att blanda smör med färska örter, salt och peppar efter smak.
 4. Strö över färska örter, salt och peppar på majskolvarna.
 5. Paketera varje majskolv i aluminiumfolie.
 6. Lägg de inlindade majskolvarna på bålpannan.
 7. Grilla dem över elden, vänd dem regelbundet för att undvika att de bränns, i cirka 10-15 minuter, eller tills de är möra och har fått en fin grillad färg.
 8. Öppna folien försiktigt och njut av de saftiga och smakrika grillade majskolvarna.
Skapa stugmys var som helst

Bålpannor imponerar inte bara med sin förmåga att skapa magiska ögonblick; de utmärker sig också när det gäller mångsidighet och anpassningsförmåga. Oavsett om du vill ha den på uteplatsen hemma eller vid stugan kan en bålpanna enkelt anpassas till alla utomhusmiljöer.

Säkerhet

Säkerhet är alltid viktig när det gäller att hantera öppen eld och våra bålpannor är noggrant utformade med säkerheten i fokus. De är utrustade med specialtillverkade gnistskydd, så att du tryggt kan njuta av elden utan bekymmer. Våra bålpannor är tillverkade av solitt och kraftigt gjutjärn, vilket ger extra trygghet och hållbarhet. På så sätt kan du skapa minnen och upplevelser runt elden med fullt förtroende för kvaliteten och säkerheten hos din bålpanna.

Marianne_bålpanne (52)-redigert.jpg

Stora och små runt bålpannan Jette

Skapa minnen, dela glädje

En bålpanna är inte bara ett tillskott till din utomhusmiljö; det är en investering i minnen och gemenskap. Den skapar en atmosfär som uppmuntrar till skratt, samtal och till och med stjärnobservationer. När du delar en kopp varm choklad runt bålpannan med dina närmaste, skapar du inte bara en trevlig stund, utan också ett minne som kommer att vara med dig genom hela livet.

Investera i en bålpanna och börja skapa härliga minnen i din trädgård. Utforska kulinariska äventyr och dela glädjen av att vara tillsammans runt lågorna. Bålpannan är inte bara en möbel; den är en källa till glädje, gemenskap och oändliga minnen som kommer att vara kvar i generationer.