Grillat lammlägg på en bädd av spenat

29 maj 2021

Lammkött är i säsong både på våren och hösten, är lika gott som festmat eller vardagsmat. Grillat lammlägg är en klassiker oavsett säsong.

Grillat lammlägg:
  • 2 st lammlägg
  • 5 msk olja
  • 3 tsk salt
  • 2 tsk peppar
  • En handfull finhackade örter
  • 800 g spenat
  • 2 vitlöksklyftor
Så här gör du:
  1. Pensla lammlägget med olja. Gnugga in dem med salt, peppar och finhackade örter.
  2. Bryn alla sidor över direkt värme i ett par minuter. Håll noga koll och vänd ofta.
  3. Flytta lammlägget till en svalare del av grillen så att det inte är öppen låga direkt under maten, men att brännarna runt omkring är på. Stäng locket. Detta kallas indirekt grillning. Håll ett öga på köttet och vänd det relativt ofta.
  4. Låt köttet grillas tills de är mört med en kärntemperatur på 65 grader. Det kommer att ta cirka 1,5 till 2 timmar, beroende på storleken på lammet.
  5. Låt lammlägget vila i minst 20 minuter innan du skär upp dem.
  6. Medan köttet vilar, lägg spenaten i en stekpanna med finhackad vitlök.
  7. Servera lammlägget på en bädd av spenat, gärna med en sky eller sås. Kan serveras med potatismos eller en sparrissallad beroende på säsong.

Rekommenderade produkter: