Öka komforten i stugan med Sunwinds gasolutrustning

8 augusti 2022

De flesta som har en stuga är beroende av energi på ett eller annat sätt, oavsett om det är för kyla, värme, förvaring eller något annat. Vissa energikällor är också bättre lämpade för specifika uppgifter. 

Gasol är en säker energikälla och det perfekta alternativet för mer energikrävande uppgifter som uppvärmning och matlagning. Sunwind levererar flera olika produkter som drivs av gasol till din stuga, båt eller husvagn. 

Läs vidare och ta reda på hur du kan använda gasol för att göra ditt stugliv enklare och bättre.

Användning av gasol till matlagning

Gasol som används till matlagning är mycket populärt, både för tillagning och förvaring av mat. För matlagning kan du använda antingen en gasolspis eller en gasolugn. En stor fördel är att värmen försvinner direkt när lågan stängs av efter användning vilket ger optimal värmekontrollen.

_DSC3051.jpg

Gasolspis

En gasolspis från Sunwind passar perfekt in i din strömlösa stuga, eller i ditt kök hemma för den delen. Du får full kontroll över temperaturen. 

Ugnen kräver viss träning för bästa resultat eftersom den endast är utrustad med undervärme. Vi levererar även modeller med grillelement högst upp i ugnen vilket gör stekprocessen enklare. När du lär dig att använda en gasolspis korrekt blir resultatet lika bra som med en elektrisk spis. 

Gasolhäll

En gasolhäll är mycket effektiv och ger dig full kontroll över värmen. Därför föredras gasolhällar ofta av professionella kockar. 

På en gasolhäll med öppen låga kan du reglera värmen från lägsta till högsta på ett ögonblick. 

Gasolhällarna blir också mer populära i vanliga hem och fungerar utmärkt i stugan om du har begränsad strömförsörjning. 

Gasolkylskåp

Att investera i ett kylskåp till din stuga kan vara bekvämt men det kan bli utmanande utan tillgång till el. Ett gasolkylskåp är ett bra alternativ för stugägare. Vårt sortiment av Ventus gasolkylskåp finns i flera storlekar, samtliga i både svart och vitt. 

De är byggda med absorptionsteknik som gör dem helt tysta. 
Gasol är mycket effektivt för att kyla mat och våra gasolkylskåp är mycket pålitliga. 

Användning av gasol till uppvärmning

Gasol är ett vanligt hjälpmedel vid allmän uppvärmning. 
Gasolkaminer är lämpliga för effektiv uppvärmning eftersom du når maxtemperaturen på bara ett par minuter. Oavsett om du väljer en gasolkamin som du kan flytta eller en variant som kan hänga på väggen, kommer du att uppleva snabb uppvärmning för din stuga eller ditt hus. 

IMG_0898.JPEG

Gasolkaminen Fan-tastic är en modell som både kan köras på gasol och på el.

Gasolkamin

Sunwind levererar gasolkaminer i olika storlekar. En gasolkamin ger dig en snabb uppvärmning för din stuga eller ditt hus. Du kan välja mellan en vägghängd eller en golvstående modell beroende på vad du planerar att använda den till. Gasolkaminer är idealiska för effektiv uppvärmning. 

Uppvärmning av vatten

Våra gasoldrivna varmvattenberedare är en bra lösning om du vill använda gasol för att värma vatten. Våra gasolvärmare är tryckstyrda så det är bara att öppna kranen för att aktivera brännaren. På så sätt undviker du också att slösa gasol på att värma upp mer vatten än du behöver. 

Vid full kapacitet kommer varmvattenberedaren att värma vattnet till cirka 25 grader mer än det var tidigare. 

Sunwind levererar två gasolvarmvattenberedare, en på 11 liter och en på 14 liter. Med dessa vattenvärmare får du kontinuerlig uppvärmning av vatten och de är alltid redo att användas. 

Användning av gasol utomhus

Sunwind har även andra gasolprodukter i olika storlekar och modeller för din trädgård eller terrass. Gasolprodukter som lämpar sig för utomhusbruk är perfekta för både stuga, hus eller lägenhet.

IMG_6966.JPG

Gasolgrillen Hild ur Sunwinds egna grillsortiment Urnorsk.

Gasolgrill

Vår gasolgrillserie, som vi har valt att kalla Urnorsk, består av åtta olika gasolgrillar anpassade till nordiska förhållanden. Alla grillar tillverkas enligt strikta krav och regler vilket säkerställer att de håller högsta kvalitet. 

Vår gasolgrill Hild är den minsta gasolgrillen vi tillverkar och kan användas med de mindre gasolbehållarna vilket gör den perfekt att ta med sig på utflykten eller på campingsemestern. Våra övriga grillar finns i olika storlekar och med olika antalet brännare.

Flera av våra grillar kommer även med en integrerad röklåda och olika garantiprogram. 

Övrig gasolutrustning för utomhusbruk

Sunwind levererar olika terrassvärmare för uppvärmning av din uteplats så att du kan sitta ute och njuta av sommarkvällarna extra länge. 

Sunwind levererar även en gasoldriven bakugn, perfekt för dig som älskar matlagning utomhus. Med vår bakugn kan du exempelvis göra utsökt pizza utomhus på mindre än en minut.

Att tänka på vad gäller gasol och säkerhet

Precis som med andra energikällor bör man vara medveten om vilka olika regler och direktiv som finns för att användningen av gasolen ska ske så säkert som möjligt för både dig själv och andra i din närhet. Nedan listar vi några säkerhetstips att lägga på minnet.

  • Förvara alltid gasolflaskan i upprätt, stående läge och utom räckhåll för barn. Vi rekommenderar de med två eller flera gasolflaskor att förvara dem i ett särskilt gasolflaskskåp. Sunwinds skåp Keep är ämnat för just gasolflaskor och rymmer två stora tuber. Skåpet kan låsas och är mycket enkel att installera.
  • Undvik att utsätta gasolflaskorna för hög värme.
  • Säkerställ god ventilation när du använder gasolutrustning inomhus.
  • Det rekommenderas för alla som använder någon typ av gasolutrustning att använda rätt larmsystem, det vill säga både ett gaslarm och ett kolmonoxidlarm. Gasol är tyngre och sjunker till golvet så gasvarnaren bör placeras lågt ner på väggen. CO-larmet kan placeras högre upp, runt höfthöjd, eftersom kolmonoxid är lättare än gasol.