Broccolisallad med krispigt bacon

22 juni 2022

Broccolisallad är ett fräscht och gott tillbehör till grillat och passar perfekt till både kött och fisk. Den underbara kombinationen av sötma och sälta är en favorit bland stora och små. De när enkel att göra och passar året om som tillbehör eller som en härlig lunch på egen hand!

Broccolisallad
  • 1 broccolibukett
  • 100 g bacon
  • 1 rödlök
  • 30 g russin
  • 35 g pinjenötter (osaltade)
Dressing
  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk socker
  • 2 msk vitvinsvinäger
Utförande:
  1. Skär bacon i bitar, du kan använda både tärnat och strimlat bacon. Stek baconet krispigt i en panna på grillen och ställ det åt sidan sedan du förbereder resten av salladen.
  2. Vispa samman majonnäs, socker och vitvinsvinäger i en skål. En god vitvinsvinäger höjer smaken på salladen.
  3. Rensa broccolin i vatten och dela den i mindre buketter, använd även stjälken!
  4. Blanda broccolin med majonnäsdressingen, tillsätt russin, rödlök och pinjenötter.
  5. Till sist strör du bacon över precis före servering, då kommer baconet behålla sin krispighet.

Tips! Färska hallon är också gott att lägga i salladen.

Rekommenderade produkter: