Grilltermometer Torunn
Slut i webblager
13 september 2021
Att njuta av revbenspjäll går bra när som helst på året och det kan vara extra spännande när det tillagas på grillen. Revbenspjäll är en jultradition för många svenska familjer.
Ta fram en vass kniv och skär ett rutnät på svålen på revbenen. Detta gör det lättare för svålen att bli krispig, och det förhindrar också att köttet krullar ihop sig.
Nu är revbenen redo för torr marinad. Här kan du själv välja vad du vill att revbenen ska smaka, men i många fall räcker det med salt och peppar.
Gnid in köttet ordentligt med kryddorna du har valt cirka 1 till 2 dagar före grillningen. Lägg köttet på en tallrik och täck väl innan du förvarar det kallt.
Köttet bör tas fram några timmar före grillning.
Tips! Om du har tid och tålamod rekommenderar vi att du försöker långtidsglöda revbenen. Du gör samma sak som beskrivet ovan, med undantag att revbenen börjar grillas vid 100 grader tills de når 60 grader i kärntemperaturen. Detta kan resultera i ett saftigare och mörare revben. Du kan gärna experimentera för att hitta din föredragna metod.
Var inte rädd att improvisera med tillbehören beroende på säsong! På hösten är exempelvis svenska svampar, haricotsverts och potatis i säsong. Här kan du låta fantasin flöda fritt. Vi rekommenderar att matcha de grillade revbenen med vårt höstfyllda potatismos med kantareller och haricotsverts. Receptet hittar du på vår webbsida.